ca.pngEN
Tots els pobles

Notícies del sector

Inici>Notícies>Notícies del sector

Quin és l’hidròmetre de la cervesa d’elaboració pròpia?

Temps: 2020-02-10 Accessos : 5

Malt: Tant l’ordi o el blat germinats, com de vegades grans germinats com la civada, el sègol i el sègol.

Xarop d'herba: per tal de facilitar l'ús de l'elaboració casolana, alguns fabricants concentraran el xarop de malt per formar xarop o sucre en pols com a ingredients elaborats a casa. Aquest ingredient és més senzill d’utilitzar, però perd parcialment el sabor original de la malta, i no és convenient que els cervesers domèstics ajustin la fórmula de manera independent.

Llúpol: determina l'amargor i l'aroma de la cervesa. La seva forma té grànuls o brots florals.

Llevat: llevat fermentat a la bóta i llevat fermentat a la part inferior de la bóta. (Cervesa lager i cervesa Air) El llevat de cervesa que s’utilitza habitualment té propietats diferents segons la seva font.

Aigua: l’aigua que s’utilitza per fer cervesa requereix aigua incolora i inodor. Diversos minerals a l’aigua poden afectar la qualitat de la cervesa.

Altres fermentables: la cervesa elaborada a casa també pot triar sucres fermentables com la sacarosa i la mel per augmentar el sabor de la cervesa.

dispositiu

L’equip de cervesa elaborat a casa sol ser l’equip de cuina que sempre té la família.

Barril d’aïllament: en general, el barril d’aïllament s’utilitza per sucar el malt i el sucre es produeix a una temperatura constant.
Olla calefactora: olla ordinària.
Dipòsits de fermentació: hi ha molts tipus de dipòsits de fermentació, que poden ser ampolles de vidre, cubells de plàstic o cubells d’aigua pura. En resum, tots els envasos segells de gran volum i resistents a la corrosió es poden utilitzar com a tancs de fermentació per a la cervesa elaborada a casa.
Ampolles de cervesa: es poden reciclar ampolles de cervesa comercials
Conduccions Diverses canonades de qualitat alimentària per ajudar a transferir most o cervesa.

Artesania de cervesa feta a casa

Desinfecció: en el procés d'elaboració casolana, es pot utilitzar l'alcohol mèdic o la desinfecció a alta temperatura per desinfectar l'equip per evitar altres contaminacions bacterianes.
Trituració: atès que no s’utilitzen equips de filtratge a gran escala a casa, el triturat consisteix a mantenir el segó de blat intacte tant com sigui possible i s’utilitza com a capa filtrant durant el filtratge.
Producció de sucre: en general, la temperatura de producció de sucre és de 66-68 graus centígrads i el malt es remull a aquesta temperatura durant 1 hora. A causa de la necessitat d’aïllament tèrmic, els barrils aïllats s’utilitzen generalment a temperatura constant.

Filtració: utilitzeu un matalàs fet de segó de blat mòlt maltat per filtrar. Després de filtrar-lo, cal continuar utilitzant aigua calenta per rentar el sucre de la superfície del segó al most.
Cocció: el procés de cocció implica la degradació tèrmica de les proteïnes i l’addició de llúpol. Afegir llúpols en diferents moments pot augmentar l’amargor, l’aroma i l’olor de la cervesa. Bullir durant 60-90 minuts.

Refredament: la cervesa elaborada a casa requereix un refredament ràpid del most. Els mètodes generals són: refredament de gel, refredament de tubs de refrigeració, etc.
Fermentació: el temps de fermentació pot arribar a 4 setmanes o fins a 6 mesos